Putin barış müzakerelerinin şartlarını açıkladı ve Zelenskiy’nin kararnamesinin iptal edilmesini istedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna'daki başarısızlıkları Putin'i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Ekim 2022’de Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya Federasyonu’nun mevcut lideriyle herhangi bir müzakerenin imkansız olacağına dair bir kararname imzaladı.

CNN’in haberine göre Kremlin lideri Vladimir Putin, Ukrayna’nın, Rusya ile herhangi bir barış müzakeresi mümkün hale gelmeden önce, Rusya Federasyonu ile her türlü müzakereyi yasaklayan Vladimir Zelenskiy‘nin kararını iptal etmesi gerektiğini söyledi.

Doğu Ekonomik Forumu’nda Vladivostok’ta konuşan Putin, “ABD, Ukrayna’nın müzakerelere hazır olduğuna inanıyorsa, o zaman Ukrayna’nın müzakereleri yasaklayan kararnameyi iptal etmesine izin verin” dedi.

Açıkça müzakere yapmayacaklarını açıkladıklarını belirten Rusya Devlet Başkanı, ‘bırakın artık ne istediklerini açıkça söylesinler’ dedi.

Ekim 2022’de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Putin’le herhangi bir müzakerenin imkansız olacağını öngören bir kararname imzaladı.

Bundan önce Kremlin’den, Ukrayna’nın işgal altındaki dört bölgesinin Rusya Federasyonu’nun bir parçası haline geldiği iddia edilen bir açıklama geldi.

Zelenskiy, yakın zamanda CNN’e verdiği bir röportajda, “Biriyle uzlaşma veya diyalog kurmak istediğinizde, bir yalancıyla pazarlık yapamazsınız” dedi.

Ayrıca askeri isyandan iki ay sonra uçağı düşen Rus paralı askerlerin lideri Yevgeniy Prigojin‘in ölümünden de bahseden Zelenskiy’e göre bu olay gösterge niteliğindedir ve Putin’le anlaşma yapanların başına neler geleceğini göstermektedir.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Putin’in Rusya Federasyonu halkının çoğunun Prigojin’i desteklediğini anladığını ve bu nedenle Belarus’a yeniden konuşlandırma, Afrika’da yeni projeler sözü vermesine rağmen onu öldürdüğünü söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com