US News-2023’ün dünyanın en iyi ülkeleri sıralamasında Ukrayna ve Türkiye

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
US News-2023'ün dünyanın en iyi ülkeleri sıralamasında Ukrayna ve Türkiye

US News-2023 dünyanın en iyi ülkeleri sıralamasında Ukrayna geçen yıla göre altı sıra gerileyerek 87. sıradan 68. sıraya yerleşti. Aynı zamanda “Askeri güç” ve “Siyasi nüfuz” kriterlerine göre de ülke sırasıyla 6 ve 10 birden yükseldi.

Aynı sıralamada Türkiye ise 30. sıradan 32. sıraya geriledi. Toplam 87 ülke 2023’te değerlendirildi.

Ukrayna en yüksek skoru Askeri Güç sıralamasında 14. sıraya yerleşerek yaparken, Türkiye’nin en yüksek sıralaması Kültürel Miras ile 8. sıra oldu.

En düşük skoru Ukrayna savaş sebebiyle Hayat Kalitesi alanında son sırada yer alarak elde ederken, Türkiye Sosyal Durum alanında 59. sırada aldı.

Ukrayna’nın Kategorilere Göre Sıralaması

Maceracı Ruh (85. sıra), Çeviklik (41. sıra), Kültürel Etki (63.sıra) Girişimcilik” (51. sıra), Kültürel Miras” (81. sıra), Potansiyel Liderlik” (80. sıra), İş Yapmaya Açıklık” (82. sıra), Siyasi Etki (14. sıra), Hayat Kalitesi (87. sıra) ve Sosyal Durum (34. sıra)

Türkiye’nin Kategorilere Göre Sıralaması

Maceracı Ruh (19. sıra), Çeviklik (34. sıra), Kültürel Etki (31.sıra) Girişimcilik (34. sıra), Kültürel Miras” (8. sıra), Potansiyel Liderlik” (14. sıra), İş Yapmaya Açıklık” (56. sıra), Siyasi Etki (15. sıra), Hayat Kalitesi (32. sıra) ve Sosyal Durum (59. sıra)

US News, 6 Eylül’de yayınlanan US News En İyi Ülkeler derecelendirmesini oluşturmak için dünyanın her yerinden 17, 000 kişiyle anket yapıldı. Kendilerinden 87 ülkenin çekiciliğini 72 kritere göre derecelendirmeleri istendi. Daha sonra bunlar on geniş tematik kategoriye ayrıldı. Derecelendirmenin amacı, turizmden ticarete kadar birçok alanda farklı ülkelerin yurtdışındaki algısını ortaya koymak oldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com