Yakın gelecekte Rusya seferberliğe başlayacak, 700 bine yakın kişi askere çağrılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu, Ukrayna'daki savaş için Orta Asya'dan göçmen topluyor

Yakın gelecekte Rusya’da cephedeki insan gücü kayıplarını telafi etmek için yeni bir seferberlik dalgası açıklanacak. Rus komutanlığının insan gücündeki çılgın kayıpları karşılamaya acilen ihtiyacı var.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada özellikle işgal altındaki Ukrayna topraklarında zorunlu kitlesel seferberliğin gerçekleşeceği kaydedildi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’na göre, Rus yetkililer cepheye 400 ila 700 bin kişi daha göndermeyi planlıyor.

Genelkurmay, “Muhtemelen Rus birliklerinin arkasında ‘engelleme birimleri’ olarak kullanılacak olan yaklaşık 40,000 Çeçen Cumhuriyeti sakininin de çağrılması planlanıyor.” dedi.

Ancak Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın en büyük iki şehrinde – Moskova ve St. Petersburg – planlanan seferberliğin hacminin yine minimum düzeyde olacağını söylüyor.

Mesajda “Kadirov’un cellatları tarafından ölüme itilecek olan Rusya bölgelerinin sıradan vatandaşları, bir kez daha “top yemi” olarak cepheye gidecek. Bu nedenle Rus ordusunun hayatta kalmasının tek yolu Ukrayna ordusuna gönüllü olarak teslim olmaktır.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com