Ukrayna yeniden inşa için Güney Kore’den 2.3 milyar dolar alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
IMF, Ukrayna'nın mali açığının 15 milyar dolarını karşılayacak

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ,Ukrayna’nın barışı yeniden sağlamasına ve Rusya ile savaşının ardından yeniden inşasına yardımcı olmak için Ukrayna’ya 2.3 milyar dolar doları tutarında ek yardım sağlama sözü verdi.

Yoon, Yeni Delhi’deki G20 zirvesi oturumu sırasında, Güney Kore’nin 2024’te 300 milyon doları insani yardım olarak, geri kalan 2 milyar doları düşük faizli krediler şeklinde uzun vadeli olarak sağlayacağını söyleyerek bu taahhüdü açıkladı.

Yoon “Bu, Ukrayna’da barışın yeniden tesis edilmesine yönelik yardıma liderlik etmede küresel ve önemli bir devlet olarak sorumlu rolümüzü gösterecek ve Ukrayna’nın gelecekteki yeniden inşasına tam teşekküllü katılımımızın temelini atacaktır.” dedi.

Güney Kore, gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik ve sosyal altyapı projelerini desteklemek amacıyla 1987 yılında EDCF programını başlattı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com