Pentagon, Ukrayna için Starlink hizmetlerinin satın alınması için SpaceX ile bir sözleşme imzalayacak.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, Elon Musk’ın SpaceX şirketi ile sözleşme imzaladıklarını doğruladı. Ancak anlaşmanın detayları açıklanmadı.

Bloomberg, bir Pentagon bildirisine atıfta bulunarak, ABD Savunma Bakanlığı’nın Elon Musk‘ın SpaceX şirketi ile Ukrayna ordusuna Starlink uydu iletişim hizmetleri sağlamak için bir sözleşme imzaladığını yazdı.

Savunma Bakanlığı, “Uydu iletişimi, Ukrayna’nın ortak iletişim ağında hayati bir seviyedir ve ajansımız, bu tür hizmetler için Starlink ile sözleşmeler yapmaktadır.” dedi.

Ancak operasyonel güvenlik sebebiyle sözleşmenin detayları açıklanmadı.

Muhtemelen terminaller, Ukrayna’nın güvenliğini artırma girişimi çerçevesinde satın alınacak. Aralık ayında ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya terminaller ve uydu iletişim hizmetleri sağlayacağını açıklamış ancak ihaleyi alacak kişinin Musk’ın şirketi olduğunu doğrulamamıştı.

ABD askeri yetkilileri, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya geniş kapsamlı işgalinden sonra halk ve ordu için iletişim sağlamada Starlink terminallerinin rolüne övgüde bulunmuştu.

Ukrayna, savaşın başlamasından birkaç gün sonra – 28 Şubat 2022’de- Starlink sistemlerinin ilk partisini aldı. Bir süre sonra Musk, artık Ukrayna’da 20,000 Starlink’i finanse edemeyeceğini açıklamıştı. Pentagon’a yazdığı bir mektupta, savunma bakanlığından böyle bir taahhüdü üstlenmesini istedi. İş adamı daha sonra başka finansman kaynakları bulduğunu kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com