Zelenskiy, Zaporoje bölgesindeki cephe hattını ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ön cephedeki Ukraynalı askerlerle ve Mariupol’dan gelen yerinden edilmiş sivillerle görüşmek için Zaporoje bölgesine gitti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi basın servisi tarafından bildirildiğine göre cumhurbaşkanı cephedeki durumu yerinde gördüğü ziyaretinde Ukrayna ordusuna ödüller ve değerli hediyeler takdim etti.

Zelenskiy savaşın 100. gününde: Uğruna savaştığımız üç kelime: Barış, zafer, Ukrayna

Zelenskiy “Büyük bir dava için, hizmetiniz için, hepimizi, devletimizi koruduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Size ve size destek olan ailelerinize sağlık diliyorum. Kendinize iyi bakın!” dedi.

Görüşme sırasında Zaporoje Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Aleksander Starukh bölgedeki durum hakkında cumhurbaşkanına bilgi verdi.

Bölge topraklarının yaklaşık %60’ı geçici olarak Rus birlikleri tarafından işgal edildi ve mücadele devam ediyor. Zaporoje bölgesindeki 77 yerleşim yeri, savaş sebebiyle enerjisiz kaldı. Düşman, bugüne kadar 2,701 altyapı tesisini imha etti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşenko, Instagram hesabından Zelenskiy’nin Mariupol’dan ülke içinde yerinden edilmiş kişilerle de görüştüğünü bildirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com