İngiltere, Ukrayna’ya çoklu roket fırlatma sistemi M270 sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın taktikleri geliştikçe İngiltere’nin Ukrayna’ya desteği de değişiyor. İngiltere, Ukrayna’ya 80 km’ye kadar mesafedeki hedefleri vurabilen M270 çoklu fırlatma roket sistemleri sağlayacak.

İngiltere’nin Ukrayna’ya verdiği desteğin, Rus taktikleri geliştikçe değiştiğini belirten İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace “Bu yüksek performanslı çoklu fırlatma roket sistemleri, Ukraynalı dostlarımızın, Putin’in güçlerinin ayrım gözetmeksizin şehirleri yok etmek için kullandığı uzun menzilli topçuların acımasız kullanımına karşı kendilerini daha iyi savunmalarını sağlayacak” dedi.

Perakendeciler ithalat ve üretimdeki düşüşten ötürü Ukrayna’da giysi ve ayakkabı sıkıntısı öngörüyor

Bir Amerikan şirketi tarafından üretilmesi ve üçüncü bir tarafa devri konusunda Washington’dan resmi izin gerektiğinden, M270 sistemlerinin sağlanması konusunda Amerika Birleşik Devletleri ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İngiltere, daha önce Ukrayna personeline zırhlı araç kullanmak için eğitim vereceklerini açıklamış ve Ukrayna birliklerinin İngiltere’de yeni fırlatıcıları kullanmak için eğitileceğini de belirtmiştir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com