Zelenskiy Yemin Ederek Cumhurbaşkanlığı Görevine Resmen Başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Cumhurbaşkanı seçimlerinin galibi Vladimir Zelenskiy, bugün parlementoda düzenlenen törende yemin ederek resmen Ukrayna Cumhurbaşkanlığı görevine başladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanının göreve başlama törenine yaklaşık 60 ülkeden temsilci katıldı. Törene, Ukrayna’nın devlet organlarının başkanları olmak üzere, birçok ülkenin de temsilcileri katıldı. Yabancı katılımcılar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra Azerbaycan, Estonya, Gürcistan, Litvanya, Polonya, Çekya, Moldova, Japonya, Letonya gibi ülkelerden de temsilciler katıldı. Törende dini yetkililer de yerini alırken, İslam dünyasını temsilen Kiev Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim de törende hazır bulundu.

Ukrayna Parlamentosu’nun önünde toplanan çok sayıda Ukraynalı, kurulan dev ekranda Zelenskiy’nin yemin törenini izledi.

Yemin töreninde yaptığı konuşmada, İstihbarat servisi başkanının, savunma bakanının ve başsavcının görevine son verdiğini açıklayan Zelenskiy, parlamentoyu feshettiğini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com