Zelenskiy savaşın 100. gününde: Uğruna savaştığımız üç kelime: Barış, zafer, Ukrayna

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 100. gününe adanmış konuşmasında, bu dönemde Ukraynalılar tarafından en sık kullanılan kelimelerden bahsetti.

Zelenskiy “2014’te Rusya bize bir kelime ile geldi: ‘savaş.’ 24 Şubat’ta Rusya buna bir kelime daha ekledi: ‘tam ölçekli savaş’” dedi.

Geriye sadece savaş suçları, utanç ve nefreti bırakan Rus ordusu için ise “Bahsetmeye değer başka bir ifade de ‘Dünyanın İkinci Ordusu’dur.” dedi.

Ukrayna Merkez Bankası politika faizini yüzden 10’dan yüzde 25’e yükseltti

İnsanların savaş döneminde sıkça duyduğu kelimelere de değinen Zelenskiy “Artık sık sık duyulan sözler var. Her gün. Çocuklarımızın, bugün bizim için ne anlama geldiklerini anlamadığından emin olmalıyız… Her şeyden önce bu kelime ‘harabe’, aynı zamanda ‘siren’, ‘hava alarmı’, ‘sokağa çıkma yasağı’, ‘kontrol noktası’, ‘dikenli tel’ ve ‘mayın’ dedi.

Zelesnkiy yeni kelimelere de değinerek “Herkesin bileceği daha birçok kelime olacak. Herkese mantıklı gelecek, milyonlara bir şans verecek. Bunlar ‘yenileme’, ‘başvuru ve üyelik’, ‘garantiler’, ‘güvenlik’ kelimeleri ve ‘mutlaka’ kelimesi. Tabii ki, şimdi bir rüya gibi duran ve gerçek olacak bir kelime ise: ‘kurtuluş’. Bunlar geleceğimizin kelimeleri.” şeklinde ekledi.

Ukrayna’nın 100 gündür uğruna savaştığı üç kelime olduğunu da vurguladı: “barış”, “zafer” ve “Ukrayna”.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com