Zelenskiy: Donbass’ta her gün 100’e yakın Ukraynalı asker ölüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, savaşın devam ettiğini ve yüzlerce ailenin askerde olan sevdiklerine kavuşamayacağını kaydettiği konuşmasında her gün yaklaşık 500 askerin de yaralandığını belirtti.

Bratislava’daki uluslararası güvenlik forumu GLOBSEC’te konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Harkov yönünde güçlü adımlar attıklarını ve ülkenin doğusunda durumun çok zor olduğunu kaydettiği konuşmasında “Rusya’nın tüm birliklerini topladığı ülkenin doğusunda bugün günde 100’e kadar kişi ölüyor. Ve yaklaşık birkaç yüz kişi – 450- 500 kişi hatta bazen – her gün yaralanıyor. Bu ülkemizin doğusunda oluyor. Bir savaş, değerler için bir savaş var.” diye vurguladı.

Zelenskiy: Ukraynalı çocukların Rusya’ya götürülmesi en ağır suçlardan biri. 200 bin çocuk.

Cumhurbaşkanı, Kiev bölgesinin ve ülkenin bazı bölgelerinin işgalden kurtarılmasından sonra da savaşın devam ettiğini ve yüzlerce ailenin sevdiklerini bekleyemeyeceğini herkesin anlaması gerektiğini kaydederek “Günlük. Dolayısıyla bu bizim için büyük, büyük bir meydan okuma” diye ekledi.

Zafere inandıklarını belirten Zelenskiy, Rusya ile savaşı kazanmak için tüm ülkelerin yardımına ihtiyaç olduğunu da belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com