Zelenskiy, Rus askerlerin annelerine seslendi: Çocuklarınızın hayatta olup olmadığını kontrol edin!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askerlerinin annelerine seslendi. Devlet başkanı, annelerin, çocuklarının hayatta olup olmadığını kontrol etmelerini istedi.

Bir video mesaj yayınlayan Zelenskiy daha fazla sayıda Rus askerinin de esir alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı’na göre esir alınan askerlerin aralarında Rusya’ya dönmeyi reddedenler de var. Ve Rus liderliğinin hatırlamadığı ve umursamadığı kişiler de var.

Rus askerlerin annelerine seslenen Zelenskiy “Şimdi beni duyabilen tüm Ruslar, lütfen bundan bahsedin. Rusya’da anlatın. Oğlunun Ukrayna’ya karşı savaşa gönderildiğini bilen her anne, oğlunun nerede olduğunu kontrol etsin. Özellikle çocuklarıyla iletişim kuramayanlar. Kim? Çocukları ölüyor ve gelip cesetlerini bile almıyorlar.” dedi.

Ukraynalılar, yetimlerin “hızlı evlat edinilmesi” konusundaki sahtekarlık hakkında uyarıldı

Devlet başkanı, internette asker annelerinin iletişim kurabilecekleri ve çocuklarına gerçekte neler olduğunu öğrenebilecekleri telefon numaraları olduğunu da sözlerine ekledi. Zelenskiy, Ukrayna ordusunun binlerce esiri tutmaya niyetinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı, “13 bini aşan ölü Rus askerine daha ihtiyacımız yok. Biz sadece barış istiyoruz” dedi.

Zafer bizim olacak! Ukrayna’ya zafer!

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com