Yol bisikleti yarışı “Tour de Onur” Karpatlar ve Lviv’de ikinci kez yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amatör yol bisikleti TOUR de ONUR 2021 30 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında Karpatlar ve Lviv’de yapılacak.

Bisiklet yarışı, Onur Grup tarafından yapılan Lviv ve Zakarpatya yollarından geçmektedir. Yarışma ikinci kez düzenleniyor, Ukrayna’nın farklı bölgelerinden (çoğunlukla Lviv ve Kiev’den), Türkiye, Moldova, Beyaz Rusya ve Polonya’dan 312 yarışmacı kayıt yaptırdı.

“Batı Yolu Bisikleti” sivil toplum kuruluşu ile birlikte “Onur Grubu” Lviv ve Zakarpatya Bölgesel Devlet İdareleri desteğinde Tour de Onur’u organize etmektedir.

Ukrayna’nın Vinnitsa şehrine Otokar’dan doğalgazlı KENT teslimatı

Lviv bölgesinin iyi bir spor altyapısına ve en iyi bisiklet kulüplerine sahip olduğunu belirten Lviv Bölge Devlet İdaresi Gençlik ve Spor Dairesi Fiziksel Kültür ve Spor Daire Başkanı Olga Koziy “Yarışmanın rotası Urych (Tustan Koruma Alanı), Syanky köyü ve Zakarpatya bölgesinin topraklarından geçiyor” dedi .

Şirketin sosyal sorumluluk kapsamında genç aktif insanları desteklediğini belirten Tour de Onur’un organizatörü Onur Group Ukrayna Baş Koordinatörü Emre KaraahmetoğluOnur Grubu’nun kurucusu iş hayatına bisikletle başladığı için bisiklet konusu bize çok tanıdık geldi. Şirketimiz, Ukrayna genelinde, bazıları Karpatlar’da inanılmaz derecede güzel yerler olan kaliteli yollar inşa etmektedir. Bu yüzden sevdiğimiz şeyleri, yol yapımını ve bisikletleri birleştirmeye karar verdik. Ve böylece ‘Tour de Onur’ fikri ortaya çıktı.” diyerek “Geçen yılki yarışmalara bizzat katıldım. İzlenimler harika! Ama bu ciddi bir hazırlık. Yarışmacı olarak katılamayacağım için üzgünüm.” dedi..

Yarış için kayıtlar bir ay önce sona erdi. Katılımcılar 35 yaşın altındaki erkekler yaklaşık 120 kişi, 35-40 yaş arası erkekler 50 kişi, 45 yaş ve üstü erkekler 50 kişi. Kadınlar ise 48 kişi çoğunlukla 35 yaş altında). İlk 50 katılımcı 700 UAH öderken sonraki katılımcılar 1100 UAH ve 1500 UAH ödedi.

Yarışmanın güzergahı ve etkinlik hakkında daha fazla bilgi – Tour de Onur’un resmi web sitesinde »: https://tourdeonur.com.ua

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com