Şmigal, Ukrayna ve Türkiye’nin 2022’de STA imzalayacağına inanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna ve Türkiye’nin gelecek yıl serbest ticaret bölgesi konusunda bir anlaşma imzalayacağına inandığını belirtti.

Novoye Vremya tarafından düzenlenen Ukrayna ve Önümüzdeki Dünya – 2022 gala etkinliği sırasında konuşan Şmigal “Gelecek yıl bu anlaşmayı imzalayacağımızdan eminim. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Ukrayna ziyareti Şubat ayında gerçekleşecek. O zamandan önce dengeli bir anlaşmaya varacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna ve Türkiye ilişkilerinin 30. yılı. İlişkilerin geçmişine kısa bir bakış.

Ukrayna ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin “hızlı bir şekilde geliştiğini” ve Ukrayna tarafının ortak ticaret konulu bir müzakere ve anlaşmanın imzalanması için siyasi çaba sarf ettiğini de vurguladı.

Haziran ayında Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukrayna ve Türkiye’nin aynı zamanda en önemli ve en hassas olan Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanmasından önce son adımı atması gerektiğini söylemişti. Eylül ayında Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar, Ukrayna ile Türkiye arasında bir serbest ticaret bölgesi anlaşmasının imzalanması tartışmalarında tarım ve metal ürünlerinin tartışma konusu olarak sürdüğünü söylemişti.

Ukrayna ve Türkiye kolluk kuvvetleri iki ülke arasındaki işbirliği adımlarını görüştü

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com