AB liderleri de Rusya’ya Ukrayna sınırındaki gerilimi acilen düşürmesi çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Birliği liderleri, Rusya’yı Ukrayna sınırındaki gerilimi acilen düşürmeye çağırdı ve daha fazla askeri saldırının çok büyük sonuçları olacağı konusunda uyardı.

Avrupa-birliği

AB üye ülkelerinin 27 devlet ve hükümet başkanının tümü tarafından Perşembe günü Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Konseyi toplantısında onaylanan sonuç bildirgesinde “Avrupa Konseyi, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınak ve saldırgan söylemden kaynaklanan gerilimi düşürmesi için acil ihtiyacın altını çiziyor. Avrupa Konseyi, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam desteğini yineledi. Ukrayna’ya karşı saldırganlığın muazzam sonuçları olacak ve ortaklarla koordine edilen kısıtlayıcı tedbirler de dahil olmak üzere yanıt olarak sert bir bedel gerektirecek.” denildi.

NATO, Ukrayna sınırında Rus askeri varlığının oluşturulmasıyla ilgili olarak bir bildiri yayınladı

Avrupa Konseyi ayrıca “diplomatik çabaları teşvik ettiğini ve Minsk anlaşmalarının tam olarak uygulanmasını sağlamak için Normandiya formatını desteklediğini” belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com