Ukrayna ve Türkiye savunma işbirliği protokolü imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 23 Ocak Perşembe günü Ukrayna-Türkiye Savunma-Sanayi İşbirliği Ortak Komisyonu toplantısı düzenledi

Ukrayna Savunma Bakanlığı basın servisinden yapılan açıklamaya göre Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Türkiye Savunma Sanayii Müdürlüğü temsilcileri, silah ve askeri teçhizat alanında ortak projelerin uygulanmasına yönelik ilave adımlar konusunda hükümetler arası bir protokol imzaladılar. referansla bildirildi .

Açıklamada “Toplantının asıl amacı, Ukrayna-Türkiye stratejik ortaklığının geliştirilmesi çerçevesinde silah ve askeri teçhizat alanında ortak projelerin uygulanmasına yönelik umutları ve diğer adımları koordine etmekti. Toplantının sonucu, Hükümetler Arası Protokolün imzalanmasıydı ve anlaşmaları güvence altına aldı.” denildi.

Tarafların 2020 için öncelikli görevler belirledikleri de belirtildi.

Serbest Ticaret Anlaşması’nda neler oldu?

2018’de Ukrayna ve Türkiye‘nin bir serbest ticaret bölgesi oluşturmaya karar verdi. Anlaşmanın 2018’in sonundan önce imzalanması bekleniyordu.

Mart 2019’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna ile STS konusunda müzakerelerin son aşamada olduğunu belirtti . Ardından Çavuşoğlu, anlaşmanın yakın gelecekte imzalanması gerektiğini söyledi.

Kasım 2019’da, Kalkınma, Ekonomi, Ticaret ve Tarım Bakanı Yardımcısı, Ukrayna Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka, şu anda ülkeler arasında anlaşmanın imzalanması için kesin bir tarih olmadığını söyledi .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com