Ukrayna şehirlerini ziyaret eden Kiev Büyükelçisi Nikolayev şehrindeydi (foto)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın şehirlerini kapsayan ziyaretlerini sürdüren Büyükelçi Güldere, Nikolayev şehrinde yerel yetkililer, Türk işadamları ve vatandaşlar ile buluştu.

Kiev Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekildedir:

Dün güzel bir vesileyle Nikolayev’deydik. Türk Hava Yolları, Ukrayna’daki uçuş noktalarına Nikolayev’i de ekledi, ilk uçak dün su köprülü bir karşılamayla havaalanına geldi. Türkiye ve Ukrayna biraz daha yakınlaştı.

Uçağın gelişi öncesinde Nikolayev’de Vali, Belediye Başkanı ve Bölge Konseyi Başkanıyla görüştük. Bilahare sohbetimize iş dünyamızın temsilcileriyle bir çalışma yemeğinde devam ettik. Nikolayev yöneticilerine sıcak ev sahiplikleri için teşekkür ediyoruz. Başta organize sanayi bölgesi kurulması ve şehrin dış bağlantı yollarının iyileştirilmesi olmak üzere, konuştuğumuz tüm projelerin takibini yapacağız.

Nikolayev’de yaşayan vatandaş ve işadamlarımızla da buluştuk. Alpi şekerleme firmamıza ev sahipliği için, katılımcılara da iştirakleri için teşekkür ediyoruz. Ev sahibi şekerlemeci olunca tatlı yedik, tatlı konuştuk.

Ukrayna’nın AB Ortaklık Anlaşması’nda ilerlemesi yüzde 58 oranına ulaştı

Nikolayev’de çok anlamlı bir projemiz var. Türkiye ve Ukrayna Cumhurbaşkanlarınn aldığı karar doğrultusunda TOKİ, evini kaybeden Kırım Tatarları için burada 200 konut inşa edecek. Kente gelmişken bu konutların yapılacağı bölgeyi de gördük. Ön hazırlıkları hızla süren bu proje Türkiye Ukrayna dostluğunun en güzel sembollerinden biri olacak.

Kentten ayrılmadan önce, buradaki iş dünyamız tarafından aslına uygun şekilde restore edilen “Sultan Çeşmesi”ni de ziyaret ettik. Kentte ilave kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkaracak bazı çalışmalar olduğunu da duyduk. Bunların da takipçisi olacağız.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com