Pentagon: Ukrayna ordusu savaş alanındaki inisiyatifi ele geçirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon: Ukrayna ordusu savaş alanındaki inisiyatifi ele geçirdi

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna ordusunun Rus işgalcilerle savaş alanında inisiyatifi ele geçirdiğini belirtiyor.

Online bir formatta gerçekleşen Ukrayna Savunması Temas Grubu (“Ramshtein-14”) toplantısının başında konuşan Austin “Ukrayna halkı, büyük bir vahşet karşısında güçlü bir direnç gösterdi. Ukrayna kuvvetleri, yurttaşlarını ve ülkelerini korumak için cesurca savaşmaya devam ediyor. Ukrayna’nın karşı saldırısı, bu trajik savaşta çok önemli bir anı işaret ediyor. Ukrayna silahlı kuvvetleri, yeniden kazanmak için inisiyatifi ele aldı.” dedi.

ABD Savunma Bakanı’na göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaş korkunç ve kanlı sonuçlar doğurmaya devam ediyor.

Aynı zamanda Temas Grubu üyeleri, Ukrayna’ya hava savunma sistemleri ve mühimmat da dahil olmak üzere kritik olarak ihtiyaç duyulan yetenekleri sağlamaya devam ediyor. Austin, “Geri adım atmayacağız,” diye vurguladı.

Rammstein formatındaki toplantıya katılanların Ukrayna’ya gerekli desteği sağlamak için çaba göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Austin, “Şimdi kendini savunabilecek ve gelecekte saldırganlığı caydırabilecek yetenekli ve profesyonel bir Ukrayna ordusu oluşturmak amacıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine eğitim, ekipman ve destek sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Temas Grubu’nun hiçbir zaman zorluklardan kaçmadığına vurgu yapan Austin, “Bu, bu savaş ve bu yüzyılın tarihinde son derece önemli bir an. ABD gerektiği kadar Ukrayna’nın yanında olacak ve bu Temas Grubu da öyle olacak.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com