Mart ayı sonuna kadar AB ülkeleri vaat edilen milyon merminin yarısını Ukrayna’ya transfer edecek.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
AB Konseyi, Ukrayna'ya mühimmat için 1 milyar avro daha tahsis edilmesini onayladı

AB’nin Kiev’e yönelik 1 milyon topçu mühimmatı girişimi kapsamında Ukrayna’ya teslim edilen mermi sayısı 2024 Mart sonu itibarıyla yaklaşık 500 bine ulaşacak.

Avrupa Komisyonu dış politika temsilcisi Peter Stano bu yıl Ukrayna’ya aktarılan mühimmat sayısının 1 milyona ulaşması gerektiğini kaydetti.

Stano, bir gazetecinin Avrupa Birliği’nin vaadinin yerine getirilmesinin mevcut aşaması hakkındaki sorusuna yanıt olarak, “Mart ayı sonuna kadar yaklaşık yarım milyon olacak” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Peter Stano, “Evet, Mart ayı sonuna kadar bir milyon mermi teslim etmedik. Ancak mevcut kapasitelere odaklanırsak ve sipariş verirsek Ukrayna bir milyondan fazla mermi alacak” diye belirtti.

Stano Ocak ayında Avrupa savunma sanayisinin 2024 yılı sonuna kadar en az 1.3 milyon mermi üretebileceğini söylemişti.

Geçen hafta Avrupa Komisyonu, Ukrayna’ya mermi tedarikini artıracak ve AB ülkelerinin stoklarını yenileyecek bir plan kapsamında mühimmat üretim kapasitesini artırmak için Avrupalı şirketlere 500 milyon avro tahsis edildiğini duyurdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com