Ukrayna 10.000 Starlink terminali daha alacak. Finansmanı AB sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna 10.000 Starlink terminali daha alacak. Finansmanı AB sağlayacak

Ukrayna makamlarına göre Starlink terminallerinin alımı için henüz sözleşme imzalanmadı, ancak şu anda tüm mali sorunlar çözüldü. Birkaç AB ülkesinin hükümetleri ödemeyi paylaşmaya hazır.

Bloomberg ile yaptığı röportajda Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov tarafından açıklandığına göre Ukrayna makamları, uydu internete erişim sağlayan 10,000 Starlink cihazı daha almak için Elon Musk’ın SpaceX şirketi ile anlaşmaya vardı.

Fedorov “SpaceX ve Musk, sorunlara hızlı bir şekilde yanıt veriyor ve bize yardım ediyor… Musk, Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğine dair bize güvence verdi. Büyük bir elektrik kesintisi yaşadığımızda, ona o gün yazdım ve hemen yanıt verdi ve şimdiden birkaç adım attı. Durumu anlıyor.” dedi.

Ona göre, henüz bir sözleşme olmamasına rağmen, birçok AB ülkesinin hükümetleri ödemeyi paylaşmaya hazır. Ancak bakan, onları alenen isimlendirmeyi reddetti. Şu anda tüm mali sorunların çözüldüğünü, ancak Ukrayna’nın baharda ek fon bulması gerekeceğini kaydetti.

Şubat ayında savaşın başlamasından bu yana Ukrayna, elektrik gerektiren ancak jeneratörler veya güç kaynakları ile çalıştırılabilen yaklaşık 22,000 Starlink anteni aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com