GUR, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu topraklarında operasyonlar yürüttüğünü kabul etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Maxar

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi (GUR) sözcüsü Vadim Skibitskiy, Kiev’in Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’ya yönelik saldırıları gerçekleştirdiği tesislerine saldırdığını belirtti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Vadim Skibitskiy, Bild’in Almanca baskısına verdiği röportajda Kiev’in Rus topraklarında operasyonlar yürüttüğünü doğruladı. Bu operasyonlar sadece askeri altyapı tesislerine yönelik olarak yapılmaktadır.

Askeri tesisler çok iyi korunduğu için Rusya içindeki hedeflere saldırı gerçekleştirmenin çok zor olduğunu ve Ukrayna’nın çok sayıda Rus askerinin bulunduğu lojistik merkezlere, komuta noktalarına ve garnizonlara saldırdığını belirtti.

Skibitskiy “Hedeflerimiz kesinlikle askeri: Lojistik merkezleri, komuta noktaları veya çok sayıda askerin bulunduğu garnizonlar da dahil olmak üzere Ukrayna’da saldırıların gerçekleştirildiği Rus askeri hedefleridir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com