Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Putin’in Belarus’u Ukrayna ile savaşa dahil edeceğine inanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Putin'in Belarus'u Ukrayna ile savaşa dahil edeceğine inanıyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Birleşik Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Sergey Naev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Beyaz Rusya ziyaretiyle birlikte Belarus ordusunun Ukrayna’ya karşı savaşa daha geniş bir şekilde dahil olacağına inanıyor.

Putin’in geçtiğimiz günlerde Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri liderliği ile resmi bir toplantı düzenlediğini ve bu toplantıda askeri komutanlığın yakın ve orta vadeli perspektifler için önerilerini değerlendirdiğini kaydetti.

Naev “Bundan hemen sonra, Belarus Cumhuriyeti liderliği ile yakında yapılacak bir toplantıyı duyurdu. Bize göre, bu toplantı sırasında Ukrayna’ya karşı daha fazla saldırganlık ve Cumhuriyet Silahlı Kuvvetlerinin daha geniş katılımı konuları tartışılıyor. Beyaz Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu, bize göre özellikle karada dahil olması çalışılacak” dedi.

İngiliz istihbaratı da Belarus’un, Rusya’nın 24 Şubat’ta Kiev’e yönelik saldırısında önemli bir destekleyici rol oynadığını bildirmişti. İstihbarat, “Ancak, şu anda eğitim yürüten Belarus birlikleri ve Rus birliklerinin Ukrayna’nın kuzeyinde yeni ve başarılı bir saldırı gerçekleştirebilecek bir güç oluşturması pek olası değil” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com