ABD ziyaretinin ardından Zelenskiy: Donbass ve Güney’e savunma güçlerinin beklediği çözümleri getiriyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Rusya'nın açıkladığı referandumlar ve seferberlik üzerine: Ukrayna'nın tutumu değişmiyor

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve ABD’nin daha sonra açıklanacak olan mali destek ve diğer konularda anlaşmaya vardıklarını vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yayınladığı video mesajında ABD ziyaretinin ardından Donbass ve Güney’deki Ukrayna savunma güçlerinin beklediği kararları getirdiğini duyurdu.

Zelenskiy “Washington’dan dönüyoruz, iyi sonuçlarla ayrılıyoruz. Gerçekten yardımcı olacak bir şeyle. Ukrayna’da ve ABD’de ‘vatanseverler’ derken, aynı şekilde devletin ve halkın korunmasını kastediyoruz.” .

“Ukrayna için bu sorunun çözüldüğünü” ve mali destek ile daha sonra açıklanacak olan diğer anlaşmaların olduğunu belirten Zelenskiy “Başkan Biden’e yardımı, uluslararası liderliği ve kazanma kararlılığı için teşekkür ediyorum. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’ne – her iki meclise, her iki partiye, Ukrayna’yı destekleyen herkese, onun kadar zafer isteyen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek “zafer olacağını” vurguladı ve “Ukrayna’ya, Donbass’a, Bakhmut’a ve Güney’e savunma güçlerimizin beklediği çözümleri getiriyoruz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com