Ukrayna’da soğuk ve kar yağışı. Sıcaklıklar -21 dereceye kadar düşecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da önümüzdeki hafta içerisinde dondurucu soğuklarla birlikte kar yağışında artış beklenirken, havaların yılbaşına doğru kısmen yumuşaması bekleniyor.

18 Aralık Cumartesi gecesi Batı bölgelerinde yoğun kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarının -2 ila -3 dereceye düşmesi bekleniyor.

19 Aralık’ta ise güney ve doğu bölgeleri dışında ülkenin genelinde kar bekleniyor. 20 Aralık’ta güneyde ve doğuda hafif kar yağışı da olurken, bu bölgelerde gece -5, gündüzleri ise 0 derece civarında sıcaklıklar bekleniyor.

21-22 Aralık’ta gece sıcaklıklarının ortalama -8 ila -14 dereceye, gün içinde ise -3 ila -9 dereceye düşmesi ve Batı bölgelerinde kar yağışının süreceği tahmin ediliyor.

23 ve 24 Aralık batı ve kuzey bölgelerinde, 25 Aralık’ta ise çoğu bölgede hafif kar yağışı ile birlikte, geceleri -6 ila -12, öğleden sonraları ise -2 ila -8 sıcaklıklar bekleniyor.

26-27 Aralık’ta soğukların azalması ve sıcaklıkların -3 ila -5 dereceye yükselmesi tahmin edilmektedir.

Karpatlar’a 50 cm kar yağacak

Meteoroloji ise Karpat bölgelerinde yaşayanlar ile tatil için o bölgelere gidecekleri yoğun kar yağışı konusunda uyardı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com