Reznikov Batı’nın politikasını açıkladı: Ukrayna’ya neden uzun menzilli füzeler verilmiyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna NASAMS uçaksavar sistemleri aldığında Rus füze terörü aşılacak

Müttefiklere göre, Rus saldırganlarının eylemlerine bir ayna tepkisi olması gerekiyor; o sebepl, uzun menzilli MLRS de dahil olmak üzere giderek daha yüksek sınıftaki silahlar yavaş yavaş Ukrayna’ya gönderiliyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov‘un Lb.ua portalındaki röportajında ATACMS, uçak vb. gibi uzun menzilli silahlar, savaşın gidişatında önemli değişikliklere neden olabilir. Ancak müttefiklerin Rusya’nın henüz öznelliğini kaybetmediğine ve müzakere etmek zorunda kalacağına inandıklarını açıkladı.

Reznikov “Nükleer stoku olan devasa bir ülke, 130 milyondan fazla nüfus, devasa bir bölge, çeşitli madenlerin ilginç rezervleri. Bu nedenle, onu basitçe ele alıp düşünmek, prensipte gerçekçi olmayan bir plan. Bu yüzden müttefikler bir müzakere masası, bir tür anlaşma hayal ediyor, bugün değil yarın, yarından sonraki gün, yarından daha sonraki gün Kremlin’deki rejim veya kişiliklerin değişebileceğini ve masaya oturmanın gerekli olacağını düşünüyorlar. Bu nedenle, anlaşmalar için bu köprüyü korumak adına, sonuna kadar böyle belirsiz bir politika izliyorlar.” dedi.

Budanov, Rusların Bakhmut’u ele geçirmek için neden bu kadar istekli olduğunu açıkladı

Aynı zamanda Rusların bombardımanlarıyla Ukrayna’nın sivil nüfusuna ve altyapı nesnelerine terör estirirken bu “ihtimali” azalttıklarına dikkat çeken Reznikov “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile savaşmayı bıraktıktan sonra sivil halkla savaşmaya başladılar. Hava savunmamızda hemen önemli bir yardım artışı aldık. Birkaç yıldır Patriot sistemlerini hayal ediyoruz ama kimse inanmadı. Bu da oldu. Karar verildi, açıklandı, hazırlıklar yapılıyor.” dedi.

bugün Ukrayna’nın 30 yıl önce hayal bile edilemeyecek bir dizi modern silaha sahip olduğunu da ekleyerek “Bir yıl önce bile bunu hayal edemezlerdi. Amerika Birleşik Devletleri’ne bir iş gezisi için gittiğimde, yeni atandığımda ve sadece “Stinger” istediğimde durumu hatırlatacağım. Reddedildim, imkansız olduğunu söylediler ve bugün sadece mümkün değil, normal ve gerçekçi bir şekilde ve “stingerlar”, “enlavlar” ve “javelinler” ve 155 kalibrelik sekiz tip topçu sistemi, bu da Mart ayında imkansızdı. MLRS, HIMARS da imkansızdı. Ve biz düşmanı yok ettik ve yok ediyoruz. Ve bunun birçok örneği var,” diye belirtti.

Reznikov, her türlü silahın alınmasının artık mümkün olduğunu garanti ederek “Sadece her şey kademeli ilerliyor, çünkü Rusların kendileri bu tırmanışın seviyesini yükseltiyor ve bu da ortaklarımızı, tepkinin aynadaki yansıması olacak şekilde kararlar almaya zorluyor.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com