Yermak: Zelenskiy şu anda seçimleri ve ikinci dönemi düşünmüyor, asıl hedefi savaşı kazanmak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Andrey-Yermak-Ukrayna-Cumhurbaşkanlığı-ofisi

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin şu anda yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve ikinci dönem için yeniden seçilmeyi düşünmediğini, çünkü asıl amacının savaşı kazanmak olduğunu söyledi.

Gazeteci Natalya Moseiçuk‘un YouTube kanalına verdiği röportajda Yermak, “Şimdiye kadar bu konuyu (seçimler) düşünmüyoruz bile. Bugün savaş ve zafer, düşündüğümüz ana konulardır.”

OP başkanının ülkede halihazırda siyasi derecelendirmeleri ölçen insanlara ne söyleyeceği sorulduğunda, “bu yanlış bir başlangıç” dedi.

“Erken başladık. Savaş henüz bitmedi. Bunu ve nasıl kazanacağımızı düşünmemiz gerekiyor. Ne yazık ki, zaferimizi başarısızlık olarak gören insanlar var. Bazıları savaştan kendimize bir şeyler almamız gerektiğine inanıyor: siyasi çıkar olarak. Biz bunu düşünmüyoruz. Başkan %100 düşünmüyor. O kazanmayı düşünüyor. Onun asıl hedefi bu.” dedi.

Zelenskiy’nin ikinci kez aday olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Yermak, bu konunun Cumhurbaşkanlığı’nda görüşülmediğini söyledi. Aynı zamanda OP başkanı bunun olmasını istediğini belirterek “Bu konuyu tartışmıyoruz. Ama kişisel fikrimi sorarsanız, bence öyle. Ülke 30 yılın en iyi başkanını buldu. Ve bu ülke için yapabileceği daha çok şey var. Benim kişisel görüşüm şu: İkinci dönem için olur.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com