Bir Türk şirketi Ukrayna emlak piyasasına giriyor: İlk projesi Kiev’de bir konut kompleksi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2022 yılında piyasada faaliyete geçecek olan Bosphorus Development’ın iki proje üzerinde çalışmaya başlaması planlanıyor. İlki, Kiev’in merkezinde birinci sınıf bir konut kompleksi.

Türk geliştirme şirketi Bosphorus Development, 2022’de Kiev’in merkezinde iki projenin uygulanmasına başlamayı planlıyor.

Bosphorus Development kurucu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet V. Saçaklıoğlu şirketin Ukrayna’daki ilk projesinin, mağaza ve sosyal tesisleri olan çok işlevli bir konut kompleksi olduğunu belirtti. Özgün mimari çözümler, kaliteli malzeme kullanımı ve konforlu bir altyapı ile business class konut inşa edilecek.

Proje, Türk mimarlar tarafından Ukraynalı meslektaşlarıyla işbirliği içinde geliştirildi.

Saçaklıoğlu ” İlk projemizin inşaatı 2022’nin ilk çeyreğinde başlayacak. İkinci proje ise çok büyük ölçekli değil ve 2022’nin sonunda olacak. Ukrayna’da zaten oldukça önemli bir emlak bankamız var.” dedi.

Genel olarak, geliştiricinin Kiev’in merkezi noktalarında inşaat için dört arsası var, üç tane daha arsanın satınalma müzakereleri devam ediyor.

Saçaklıoğlu’na göre, Ukrayna’da başlangıç projelerini uygulamak için yaklaşık 500 işçiye ihtiyaç var. Şirket, Türkiye’den personel getirme veya yerel kaynaklardan personel kiralama konusunda henüz kesin bir karar vermedi.

Ukrayna’da elektronik sigaralar yasaklar konusunda sıradan sigaralarla eş tutuldu

Bosphorus Development JSC 2019 yılında Ukrayna’da kurulduğu. Türkiye’nin en büyük kalkınma şirketlerinden biri olan Bosphorus Development’ın bir parçası olup, en ünlü projeleri, dünyanın en büyük temalı akvaryumlarından biri olan İstanbul Akvaryum ve toplam 246.000 metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük iş merkezi olan İstanbul Tower 205.esimde) . m ve 220 m.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com