Benzin fiyatları Zelenskiy’nin önerisinden sonra düştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

24 Aralık Salı günü Ukrayna’da büyük perakende zincir istasyonlarında yakıt fiyatları 0.5-1 UAH düştü.

Delo.ua’nın verdiği habere gçre, özellikle OKKO ve WOG istasyonlarında benzin ve dizel yakıt fiyatları litre başına 50 kopek, Amic’de benzin fiyatları litre başına 80 kopek, DT’de 70 kopek düşürüldü.

Ayrıca, şimdiye kadar diğer operatörler tarafından fiyat indirimlerine cevap vermeyen Privat grubunun konsolide istasyon ağlarında, tüm yakıt türlerinde 1 UAH düştü.

Vladimir Zelenskiy petrol ürünleri için perakende pazarındaki şirket temsilcileri ile bir toplantı yapmış ve sadakat programlarıyla indirim vermek yerine benzin fiyatlarını düşürmelerini istemişti.

Toplantıya katılanlara göre, geçtiğimiz yıl Aralık ayında piyasada kabul gören 1.1 $ (şu anki kurla 25.6 UAH) fiyatın yetkililer tarafından fiyat kriterlerinden biri olarak dile getirildi. Başkanlık Ofisi ertesi gün 24 Aralık’tan itibaren fiyat değişiklikleri beklediğini söyledi.

Son 2.5 haftada (5 Aralık’tan itibaren), ülkedeki ortalama benzin ve dizel yakıt fiyatı litre başına 50 kopek düşmüştü. Örneğin, OKKO ve WOG premium zincirleri fiyatları 1.3 UAH, Glusco 1.1 UAH düşürmüştü. Bu dönemde, ülkenin en büyük konsolide Privat Grubu ağı fiyat indirimlerine cevap vermemişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com