Biden: Rusya yıllarca savaşamayacak, Putin çoktan kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Biden: Rusya yıllarca savaşamayacak, Putin çoktan kaybetti

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı yıllarca devam edemez, çünkü Rusya’nın böyle bir fırsatı olmayacak ve sonunda Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin bunun ülkesinin çıkarına olmadığına karar verecek.

Amerika Birleşik Devletleri Joe Biden Finlandiya’ya yaptığı bir gezi sırasında Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Bu savaşın iki nedenle yıllarca sürebileceğini düşünmüyorum. Birincisi, Rusya’nın savaşı sonsuza kadar sürdürebileceğini düşünmüyorum, öncelikle kaynakları ve yetenekleri açısından. İkinci olarak, Başkan Putin’in sonunda bu savaşın devamının Rusya’nın çıkarına olmadığına karar vereceği koşullar olacağını düşünüyorum. Ne ekonomik, ne siyasi, ne de başka şekilde sürdürebilir. Ancak bunun nasıl olacağını tam olarak tahmin edemiyorum” dedi..

Biden sözlerine “Ukrayna’nın saldırısında ilerleme kaydettiği ve bu da sürecin bir noktasında müzakere edilmiş bir çözüme yol açacağı görülecektir.” şeklinde devam ederek savaşın Putin için çoktan kaybedilmiş durumda olduğunu belirterek, gelecekteki düzenlemeler hakkında “Putin’in ne yapmaya karar vereceğine bağlı olacak, ancak Ukrayna’daki savaşı kazanmasının hiçbir yolu yok: o savaşı çoktan kaybetti” diye yineledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com