Kiev’de halka açık yerlerde Rusça şarkıların çalınması yasaklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev'de halka açık yerlerde Rusça şarkıların çalınması yasaklandı

Kiev Belediye Meclisi, Kiev şehrinde Rusça dilinde kültürel ürünlerin kamusal kullanımına bir moratoryum koydu. Karar, 13 Temmuz’da, 71 belediye üyesi tarafından Kiev Kent Konseyi II. oturumunun genel toplantısında alındı.

Eğitim ve bilim, gençlik ve spor daimi komisyon başkanı Kiev Şehir Meclisi üyesi Vadim Vasilçuk‘a göre, Ukrayna bilgi alanını yok etmeye çalışan saldırgan devletin melez etkilerinden Ukrayna ulusal kimliği, kültürü, gelenekleri, görenekleri ve tarihsel hafızasını korumak gerekiyor.

Moratoryumun sanatsal, tarihi, etnografik ve bilimsel önemi olan ve Ukrayna mevzuatına uygun olarak korunmaya, çoğaltılmaya ve korunmaya tabi olan maddi ve manevi kültür nesnelerine de uzandığını belirten Vasilçuk “Nihayet, kesin olarak, Ukrayna’nın başkentinde Rus dili kültürel ürününü sınırlamak gerekiyor. Aslında, kültür alanında faaliyet yürütme sürecinde ortaya çıkan Rusça mal ve hizmetlerin kamuoyuna duyurulması ve gösterilmesinin yasaklanması öngörülmektedir. Bunlar; kitaplar, sanat albümleri, görsel-işitsel eserler, müzikal ses kayıtları, el sanatları, tiyatro ve sirk gösterileri, konserler ile kültür ve eğitim hizmetleridir. Rusça saldırgan ülkenin dilidir ve başkentimizin kalbinde yeri yoktur” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com