Danilov, saldırılara ve tehditlere yanıt olarak Ruslara “sürpriz” sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ukrayna, Rusya’nın şehirlere yönelik füze saldırılarına, düşman birliklerine yönelik saldırı sayısını artırarak yanıt verecek.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri (NSDC) Sekreteri Aleksey Danilov Twitter hesabından yazdığı mesajda “Ukrayna’nın barışçıl şehirlere yönelik roket saldırılarına ve sivillerin öldürülmesine tepkisi tek biri: işgalci güçlere karşı uçaksavar füze saldırılarının sayısını ve ölçeğini artırmaktır. Ukrayna uzun zamandan beri Putin’in tüm “kırmızı çizgilerini” bir yığın halinde topladı, onları Rus imparatorluk cesedini asmak için bir ip haline getirdi. Gözdağı verme girişimleri, Rusya Federasyonu için tam tersi bir etkiye ve yıkıcı sonuçlara sahiptir. İşgalciler, yalnızca insansız hava aracı ordusundan değil, aynı zamanda insansız hava aracı filosundan da pek çok tatsız sürpriz ve selam bekliyor. Not: Eski Bölgeler ve Muhalefet Platformu – Yaşam İçin partilerinin Odessa politikacılarının Kremlin halısı üzerinde sürünmelerinin Odessa’ya nasıl “Rus barışı” getirdiğini ve bunun ne kadar kana mal olduğunu açıklama zamanı.” diye yazdı.

NSDC sekreterinin belirttiği gibi, Rusya’nın gözdağı verme girişimleri tam tersi bir etkiye ve ülkenin kendisi için feci sonuçlara yol açıyor. İşgalciler “yalnızca insansız hava aracı ordusundan değil, insansız hava aracı filosundan da” sürprizler ve selamlar bekliyor.

Ukrayna topraklarında gece bombardımanı

Gece Rusya, Ukrayna’nın güneyinde yeni saldırılara başvurdu. Odessa ve Nikolayev ateş altında kaldı. Düşman bombardımanı konut binalarına da zarar verdi. Özellikle Odessa’da 8 kişi yaralandı. Nikolayev’de bir kişi öldü, 19 kişi yaralandı .

Ayrıca Rusya, “tahıl anlaşmasından” çekildikten sonra, gemileri Ukrayna limanlarına gönderilecek olan tüm ülkeleri savaşa dahil etmekle tehdit etti. Ayrıca onları batırmaya söz verdiği de iddia edildi. Ukrayna ise Rusya’ya aynı şekilde yanıt verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com