Ukrayna 2022/23 sezonunda, değeri 20 milyar doları aşan tahıl ve yağlı tohum ihraç etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Ekonomi Bakanlığı

Ukrayna Tahıl Birliği’ne göre, 1 Temmuz 2022’den 30 Haziran 2023’e kadar Ukrayna, 20 milyar dolardan fazla tahıl ve yağ mahsulü ihraç etti.

Ukrayna Tahıl Derneği’nin (UZA) yönetici direktörü Sergey Ivaşçenko “Geçtiğimiz sezonda, 1 Temmuz 2022’den bu yıl 30 Haziran’a kadar tahıl, yağ ve yağ bitkileri olmak üzere tarımsal ihracat Ukrayna ekonomisine 20 milyar dolardan fazla kazandırdı. Bir önceki sezonda 22 milyar doların üzerindeydi” dedi.

Ivaşçenko, normal koşullar altında Ukraynalı çiftçilerin daha büyük meblağlar, özellikle 25-27 milyar dolar bekleyebileceğini de kaydetti.

UZA başkanı, 15 Eylül’e kadar Ukrayna’dan beş AB ülkesine belirli tür tarım ürünlerinin ithalatına getirilen yasağın yürürlükte olduğunu, ancak Ukrayna tahılının bu ülkelerden geçişine yasak olmadığını da hatırlatarak tarım ürünleri için geleneksel Ukrayna satış pazarlarının komşu ülkelerde değil, Batı Avrupa ülkelerinde, Afrika’nın kuzeyinde ve Asya’da bulunduğunu açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com