Rusya neden Ukrayna limanlarını bombalıyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 fotoğraf: t.me/Bratchuk_Sergey

Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Rusya’nın Ukrayna limanlarına neden saldırdığını açıkladı: Kremlin, Ukrayna limanlarına ve tahılına ciddi darbeler indirerek, Rusya ve ardından Türkiye tarafından parçalanan Karadeniz Tahıl İnisiyatifi’ne dönüşü için aktif olarak bir aciliyet duygusu yaratmaya çalışıyor.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’ne (ISW) göre, Rusya, askeri saldırılara ek olarak Ukrayna’nın Batısının konumunu etkilemek için kışkırtıcı söylemlere de başvuruyor.

Analistler, tahıl üretiminin çoğu yaz aylarında hasat edildiğinden, Rusların yeni mahsulün depolanmasını zorlaştırmak için şimdiden saldırılara gittiğini belirterek “Ukrayna’da tahıl lojistiğindeki uzun süreli kesintilerin tahıl tedariki üzerinde artan kademeli bir etkisi olması muhtemeldir ve bu da Kremlin’in yaratmayı umduğu aciliyet duygusunu güçlendirecektir” diye eklediler.

Ayrıca Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Rusya’nın bu saldırıları Batı üzerinde bir baskı aracı olarak kullandığını belirtiyor. Aynı zamanda sivil gemilere yönelik bir tehdit olasılığı uluslararası toplumda infiale sebep olabilir ve Rusya’nın Karadeniz’deki eylemlerine karşı bir tepkiye yol açabilir.

Ukrayna ve Batı’nın tahıl ihracatını yeniden yönlendirmenin bir yolunu ararken, Rusya’nın da muhtemelen Ukrayna ve Orta Avrupa hükümetleri arasındaki bölünmeleri derinleştirmeye çalıştığı da analistler tarafından belirtildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com