Ukrayna ordusu ABD tarafından sağlanan misket bombalarını kullanmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerikan medyası, Ukrayna ordusunun ABD tarafından sağlanan misket bombalarını kullandığını iddia ediyor. Aynı zamanda, kullanımlarına ilişkin resmi veriler henüz Ukrayna makamlarından doğrulanmadı.

The Washington Post , adı açıklanmayan bir Ukraynalı yetkiliye atıfta bulunarak, askerlerin Ukrayna’nın güneydoğusunda misket bombası kullanmaya başladığını bildirdi.

Ona göre, askerler, Ukrayna birliklerinin yaz saldırısını yavaşlatan iyi güçlendirilmiş Rus mevzilerini kırmaya çalışıyor.

Ukrayna için misket bombası

Son zamanlarda ABD, misket bombalarını Ukrayna’ya teslim etti, ABD Başkanı Joe Biden bu tür mermilerin Ukrayna ordusunun karşı taarruza devam etmesine yardımcı olacağını söyledi.

Aynı zamanda, misket bombalarının transferi, Batılı ülkelerin çeşitli türlerde 155 mm’den fazla top mermisi üretebilene kadar bir geçiş dönemi için geçici bir çözümdür.

Ukrayna, açıklamasında mermileri yalnızca Ukrayna topraklarını kurtarmak için kullanacağını ve bunlarla Rusya’yı vurmayacağını açıkladı.

Rusya’nın uzun süredir misket bombası kullanıyordu.

Misket bombası, konvansiyonel mühimmattan beş kat daha fazla alanı kapsayabilen bombalar yayar. Düzinelerce daha küçük bombadan oluşurlar ve patladıklarında dağılırlar. Bu nedenle, çatışmaların sona ermesinden sonra yıllarca siviller için tehlike oluşturabilirler.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com