Zelenskiy, Ukrayna’da koronavirüs yayılımında üç senaryo var (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bir video mesajı yayınlayarak Ukrayna’da koronavirüsün yayılması için öngörülen üç senaryodan bahsetti.

Zelenskiy’e göre, Ukraynalılar koronavirüs yayılımına karşı disiplinli bir şekilde hareket etmelidir.

“Bugün aslında üç senaryo var. İlki Ukraynalıların % 3 ila % 5înin eş zamanlı olarak koronavirüs hastası olması. Bunlar çok acı verici oranlar ama böyle bir senaryo bir felaket değil. Bu nedenle, hep beraber disiplinli bir şekilde hareket etmeliyiz: kendi kendine izolasyona devam etmek, hijyen kurallarına uymak ve gereksiz yere dışarı çıkmamak. Sonrasında bu fırtınada hayatta kalacağız. İkinci senaryo nüfusun % 25’inin hasta olması. Üçüncü senaryoda ise aynı anda nüfusun % 50’den fazlasının hasta olması. Tıbbi sistemimiz ikinci ve üçüncü senaryoya dayanamayacaktır. Doktorlarımız pek çok hastanın eşzamanlı olması durumuna dayanamayacak.

Vladimir Zelenskiy

Ayrıca “güneşli havanın, parkların, kumsalların, mangalların” bekleyeceğini de ekledi, çünkü bunların hepsi insanların sağlığı ve yaşamlarıyla karşılaştırıldığında hiçbir şey değil.

“Koronavirüs kesinlikle geçecek ve çok fazla işimiz olacak. Hep birlikte başarılı ve müreffeh bir ülke kuracağız. Kırk milyonluk bir ülkeyiz. Şimdi kimseyi korkutmak istemiyorum, ama tüm bunların bir şaka olmadığını anlamanın zamanı geldi.” dedi.

Vladimir Zelenskiy

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com