Rada, Ukrayna’da genel seferberlik hakkında: “Gerekirse herkes savaşa gidecek”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhona Rada Savunma komitesi başkan yardımcısı Yegor Çernev’e göre, artık tüm seferberlik mekanizmaları yasaya uygun olarak işliyor. Ama gerekirse herkes savaşa gider, çünkü herkesin görevi ülkesini savunmaktır.

Verkhovna Rada Ukrayna Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Yegor Çernev, Novini.LIVE ile yaptığı bir röportajda Ukrayna’nın hangi durumda tüm erkeklerin askere alınabileceği genel seferberlik ilan edebileceğini açıkladı.

Çernev’e göre artık tüm seferberlik mekanizmaları yasaya uygun olarak işliyor. Seferberlik yasasında herhangi bir değişiklik yapılması planlanmamaktadır. Sistem eskisi gibi çalışacak.

Çernev “Bizim açımızdan, bunun gerçekten işe yaradığından ve seferberlikten kaçarak askeri komiserleri yozlaştırmadığından emin oluyoruz. Görevimiz, kuralların ve koşulların herkes için olduğundan emin olmak ve bunun üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Bir gazeteci tarafından askerlik hizmetinden sorumlu tüm erkeklerin savaşmak zorunda olup olmayacağı sorulduğunda, her şeyin bu savaşın ne kadar süreceği ve Rusya Federasyonu’nun bunu sürdürmek için ne kadar kaynak kullanacağına bağlı olacağını da belirtti.

Ona göre, seferberliğin dördüncü aşaması tüm erkeklerin savaşa gitmesini varsayıyor ve şu anda Ukrayna seferberliğin ikinci aşamasını yaşıyor.

Ukrayna gerçek bir devletliğini kaybetme tehdidiyle karşı karşıya kalırsa, herkesin görevi ülkesini savunmak olduğu için herkesin gideceğini vurgulayan Çernev “Ancak bugün bu seçenekten bahsetmiyoruz. Ukrayna’nın doğusunda ve güneyinde Rusları kontrol altına alacak kaynağımız var” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com