Ukrayna Dışişleri Bakanı: Barış Formülü zirvesini düzenleme yönünde iyi bir hızla ilerliyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Dışişleri Bakanı: Barış Formülü zirvesini düzenleme yönünde iyi bir hızla ilerliyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Formula Peace küresel zirvesinin düzenlenmesine ilişkin diyaloğun olumlu bir yönde ilerlediğini söyledi.

Kuleba, Arab News ile yaptığı röportajda, “Cidde’deki toplantının sonuçlarına göre, bu yönde kesinlikle iyi bir hızla ilerlediğimizi ve bunun gerçekleşeceği sonucuna varabileceğimi söyleyebilirim.”

Bakan, Ukrayna’nın Suudi Arabistan ve Ukrayna Barış Formülü zirvesinin organizasyonuna katılan diğer ülkelerle dikkatli bir şekilde çalıştığını vurgulayarak “Ve bu zirvenin sonucu da çok açık: Çatışmayı çözmenin kapsamlı bir yolu olan Ukrayna’nın Barış Formülü uygulanacak ve bu formülün kapsadığı tüm konular uygulanmaya başlayacak. BM Şartı ve uluslararası hukuka dayalı olarak ilerlemenin tek yolu bu.” belirterek vurguladı.

Aynı zamanda, küresel zirvenin yerini veya tarihlerini tartışmak için henüz erken olduğunu da açıkladı.

5-6 Ağustos tarihlerinde Cidde’de (Suudi Arabistan), dünyanın önde gelen ülkelerinin ulusal güvenlik konusundaki diplomatik danışmanları ve dış politika departmanlarının siyasi direktörleri arasında istikrarlı ve adil bir barışı yeniden tesis etmenin temel ilkeleri hakkında toplantıların ikincisi yapıldı. Bu tarzda ilk toplantı Haziran ayında Kopenhag’da gerçekleşmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com