Ukrayna’da cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapılsaydı kim kazanırdı?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Rating” grubu tarafından yapılan sosyolojik bir araştırma, Ukrayna’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapılsa nasıl bir sonuç çıkacağını gösterdi. İki adayın puanı yüksek.

Ukraynalıların yüzde 76’sı Ukrayna’da başkanlık seçimlerinin savaşın bitiminden sonra yapılması gerektiğine inanıyor. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapılsaydı, iki adayın zafer şansı en yüksek olurdu: Ukrayna’nın şu anki Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy.

Rating grubunun sosyolojik araştırmasına göre Vladimir Zelenskiy, olası bir başkanlık seçiminde ilk turda oyların yüzde 41.5’ini alacak. Valery Zalujniy ise oyların %26.9’unu alacaktı, bu da tüm adaylar arasında ikinci sonuca karşılık geliyor. İlk üçü %4.3 oyla Sergey Pritula tamamlarken, eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko %4 oyla dördüncü sırada yer alıyor.

İkinci Tur

Böylece Zelenskiy ve Zalujniy cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna katılmaya hak kazanacaklardı. Rating grubunun sosyolojik araştırmasına göre ikinci turda Ukrayna’nın mevcut cumhurbaşkanı oyların yüzde 42’sini alırken, Zalujniy’nin oy oranı yüzde 40 olacak. Aynı zamanda ankete katılanların %10’u oy vermeyi reddedeceğini söylerken, %8’i soruyu yanıtlamakta zorlandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Parlamento seçimleri yapılsaydı Zalujniy’nin partisi yüzde 30.3 oy alarak kazanacaktı. Zelenskiy’nin bloğu yüzde 22.4 ile ikinci sırada yer alıyor. Pritula’nın partisi ise %6.4 oyla üçüncü sırada yer alacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com