Stoltenberg: Ukrayna’yı desteklemeye devam etmeliyiz çünkü Putin’in zaferi bir trajedi olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya AB üyeliğine aday statüsü verilmesi NATO üyeliği tartışmalarını etkiliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Federasyonu’nun başlattığı savaşta müttefiklerin Ukrayna’yı desteklemeye devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Stoltenberg, Ukrayna’ya daha fazla desteğin NATO’nun çıkarına olacağını vurgulayarak “Başkan Putin kazanırsa Ukrayna’yı bir trajedinin beklediğini anlamalısınız. Ama bu bizim için de tehlikeli olacak. Dolayısıyla Ukrayna’nın hayatta kalması bizim çıkarımızadır” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca “kötü haberlere hazırlıklı olunması” gerektiğini ve Ukrayna’ya yardımın reddedilmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek “Kötü haberlere de hazırlıklı olmalıyız. Savaşların gidişatı sabit değil değişken bir süreçtir. İyi günde de kötü günde de Ukrayna’ya destek olmalıyız. Mevcut savaş bir yıpratma savaşı, verimlilik mücadelesi, lojistik savaşı.” diye açıkladı.

Daha önce Stoltenberg, müttefiklerin Ukrayna’ya önemli miktarda askeri yardım sağlamaya devam edeceğine olan güvenini dile getirmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com