Stoltenberg sert bir uyarıda bulundu: Putin’in kayıplara karşı toleransı yüksek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg'in, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik başvurusuna tepkisi

NATO Genel Sekreteri’ne göre Rus lider, Ukrayna’ya karşı savaşta ağır kayıplara rağmen durmayacak. Ukrayna’da öldürülen ve yaralanan Rus askerlerinin sayısı 300 bini aştı. Rusya, yüzlerce uçak ve binlerce tanktan oluşan ciddi kayıplara uğradı.

Brüksel’deki bir brifing sırasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Rusya’nın kayıpları sebebiyle Ukrayna’daki savaşın hızlı bir şekilde sona ermesi konusunda çok yüksek umutlara karşı uyarıda bulunarak, Putin’in “kayıplara karşı yüksek bir tolerans eşiğine” sahip olduğunu belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Stoltenberg “Rusya ekonomisi askeri raylara oturtuldu. Putin’in kayıplara karşı toleransı yüksek ve Rusya’nın Ukrayna’daki hedefleri değişmedi. Rusya kıştan önce çok sayıda füze stokladı. Ukrayna enerji sistemini vurmaya yönelik yeni girişimler görüyoruz. Rusya, Ukrayna’yı karanlıkta ve soğukta tutmaya çalışacak.” dedi.

Aynı zamanda ona göre Ukrayna’daki savaş Rusya’yı hem askeri hem de siyasi açıdan zayıflattığını belirterek “Rusya Çin’e giderek daha bağımlı hale geliyor. Geleceğini Pekin’e vaat ediyor. Askeri anlamda Rusya, konvansiyonel silahlarının önemli bir bölümünü kaybetti.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com