Rusya, Ukrayna’ya karşı savaşta 500 kilogram ağırlığındaki misket bombalarını daha sık kullanmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiliz istihbaratı, Rusya Federasyonu’nun Ukraynalılara karşı misket bombası kullanımına yönelik yaklaşımını değiştirdi. İngiliz istihbaratına göre her RBK-500 parça tesirli bombanın yaklaşık 100 ila 350 arası alt mühimmatı dağıtmaktadır.

Büyük Britanya Savunma Bakanlığı tarafından X ağında (Twitter) istihbarat verilerine atıfta bulunularak bildirildiğine göre özellikle Kasım ayında Rus Hava Kuvvetlerinin 500 kg ağırlığındaki RBK-500 parça tesirli bombayı daha sık kullanmaya başladı.

Raporda, “Modele bağlı olarak, her RBK-500 yaklaşık 100 ila 350 alt mühimmat saçıyor. Buna karşılık, her bir alt mühimmat genellikle ya yüzlerce yüksek hızlı parçayla ya da tek, daha büyük bir tanksavar yüküyle patlıyor.” denildi.

İstihbarat raporlarına göre RBK-500 bombaları, Donetsk bölgesindeki Vugledar ve Avdiivka yakınlarında Ukrayna güçlerine karşı kullanıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

İstihbarat “Diğer hava bombalarında olduğu gibi, Rusya’nın yakın zamanda RBK-500 bombalarına da bir planlama ve düzeltme modülü entegre etmiş olabileceği gerçek bir ihtimal. Bu, taşıyıcı uçağın bombayı hedeften kilometrelerce uzağa atmasına olanak tanıyor. Rusya’nın bomba kitleri planlaması, genel olarak zayıf isabet oranına sahip. Bununla birlikte, çok sayıda alt mühimmat kullanıldığında, bir RBK-500 birkaç yüz metrelik bir alanda etkili olabilir ve belirlenen hedefe en azından bir miktar hasar verme olasılığını artırabilir.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com