Budanov’un eşi ve istihbarat ajanlarının zehirlenmesi “Putin’in kişisel intikamı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna istihbarat şefi Kirilo Budanov’un eşinin vücudunda ağır metaller, özellikle arsenik bulundu. Ana İstihbarat Müdürlüğü’nün birçok üst düzey yetkilisinde de benzer zehirlenmeler görüldü. Aynı semptomlara sahipler.

Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatı’nın eski başkanı Valeriy Kondratyuk’a göre Budonov’un eşi ve istihbarattaki üst düzey yetkililerde aynı belirtiler var.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zehirlenmenin en muhtemel versiyon olduğunu düşünen ancak bu metallerin vücuda nasıl girmiş olabileceğini bilmediğini belirten Kondratyuk “Rus özel servisleri, Kirilo Budanov‘u ve doğrudan GUR çalışanlarını yok etme girişimlerinde hiçbir zaman durmadı. Ve benim kendi değerlendirmeme göre, bugün gördüğümüz şey, Putin’in bizzat maruz kaldığı aşağılamalardan dolayı almak istediği bir kişisel intikamı. Budanova önderliğindeki GUR’un eylemlerinin sonucu.” dedi.

Budanov’un karısının zehirlenmesi hakkında bilinenler:

Dün Marianna Budanova‘nın zehirlenme kurbanı olduğu öğrenildi. Kitle iletişim araçlarına göre günlük yaşamda ve askeri işlerde kullanılmayan ağır metaller görüldü. Çok sayıda istihbarat görevlisi de zehirlendi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com