Ukrayna’nın Nüfusu 42.01 Milyona Düştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın 1 Temmuz 2019 itibariyle nüfusu 42 milyon 100 bin kişi oldu.

Devlet İstatistik Servisi tarafından yayınlanan nüfus verilerine göre 2019 yılının ilk yarısında Ukrayna’nın nüfusu 143.1 bin kişi daha azaldı ve 42.01 milyona düştü.S adece haziran ayında, Ukrayna nüfusu 20,7 bin kişi azaldı.

Ukrayna Devlet İstatistik Servisi tarafından “Canlı doğum sayısının üzerindeki ölüm sayısının fazlalığı hala önemli: 100 ölüme karşı 49 canlı doğum gerçekleşmektedir.” denildi.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin ekibi, Aralık 2019’da Ukrayna’da nüfus sayımı yapılmasını planlıyor. Buna karşılık, Bakanlar Kurulu ve Devlet İstatistik Servisi, 2020 için bir nüfus sayımı planladı..

Cumhurbaşkanı’nın meclisteki temsilcisi Ruslan Stefançuk’a göre, Aralık ayı seçildi, çünkü bu ayda ülkedeki insan sayısı daha yüksek olmaktadır. Ancak projenin uygulanması için hala bütçede değişiklik yapılması gerekiyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com