Scholz, Ukrayna’ya destek konusunda açıklama yaptı: Bunun ciddi sonuçları var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB ülkelerinden Ukrayna’ya sağlanan mali ve askeri desteğin tüm Avrupa kıtası için “varoluşsal öneme” sahip olduğuna inandığını belitti.

Olaf Scholz , Alman parlamentosunda yaptığı konuşmada, tüm Avrupa’nın güvenliği adına Ukrayna’ya yardım edilmesi gerektiğini belirterek “Bu desteği gerekli olduğu sürece sürdüreceğiz. Bu desteğin varoluşsal önemi var. Sadece Ukrayna için değil, Avrupa’daki bizler için de.” dedi.

Almanya Başbakanı, Ukrayna’nın yenilmesi durumunda Avrupa ülkeleri için olumsuz sonuçlar doğuracağını açıklayarak “Hiçbirimiz, Putin’in bu savaşı kazanması durumunda bizim için daha da ciddi sonuçların olacağını hayal etmek istemiyoruz” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Scholz konuşmasında, Almanya’nın Rusya’ya karşı savaş için silah tedarikinde Ukrayna’nın en büyük ortaklarından biri olduğunu da kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com