Ignat, mobil grupların Şahedleri vurmaya yönelik çalışmalarının ayrıntılarını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, kamikaze dronlarla Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırıyor

Ukrayna’da, Rus hava saldırıları sırasında düşman hedeflerini vuran Ukrayna ordusunun mobil gruplarının sayısı artıyor ve son zamanlarda “Şahedlerin” yaklaşık % 40’ını yok etti. Askerlerin, düşman saldırı dronlarını başarılı bir şekilde vurmak için bir dakikadan az zamanları var.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuri Ignat Radio Liberty’deki yorumunda bu tür hareketli grupların çalışmasının Ukrayna için çok değerli olan uçaksavar güdümlü silahları düşman insansız hava araçlarına israf etmemek anlamına geldiğine dikkat çekti.

Bu nedenle Ignat, Ukrayna ordusunda Rus işgalcilerin hava saldırılarını püskürtmede görev alan yeni mobil grup birimlerinin sürekli olarak oluşturulduğunu söyledi. Düşmanın İHA’sı sabitlendiğinde, komut mobil grupları saldırıya göndermekte ve askerleri rota boyunca yönlendirmektedir.

Ignat “Cep telefonunun çekim yarıçapı birkaç kilometredir. MANPADS’in etkinliği 4 km’ye kadar, makineli tüfeğin etkinliği ise 1-2 km’dir” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ignat, sonucun hareketliliğe bağlı olduğunu, dolayısıyla hareketli grupların çalışmalarında aşağıdaki hususların önemli olduğunu vurguladı:

  • araçlar (özellikle pikaplar),
  • uçaksavar silahları ve ağır makineli tüfekler,
  • “böyle bir sonuca ulaşmaya yardımcı olan her şey”, özellikle termal görüntüleme ekipmanı, gece görüş cihazları, projektörler, lazer işaretleyiciler.

Ignat, ayrıca askeri mobil grupların alet ve silahlarla birlikte edindiği deneyim sayesinde olumlu bir sonuç elde edildiğini de kaydederek “Mobil grup birkaç kişiden oluşuyor: bir sürücü, bir MANPADS operatörü, ağır kalibreli bir makineli tüfek atıcısı” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com