Ukraynalıların yarısından fazlası rüşvetsiz iş yapılamadığını düşünüyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

27-30 Temmuz tarihlerinde yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Ukraynalıların yarısından fazlası (%53) çoğu insanın işlerini rüşvet vermeden yapamayacakları için rüşvet verdiğine inanırken, dörtte birinden azı (%24) bu ifadeye katılmıyor.

Pazartesi günü kamuoyuna açıklanan ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) desteğiyle Rating Sosyoloji Grubu tarafından hazırlanan bir anket ile Ukrayna’da sosyal sermaye araştırması yapıldı.

Anket sonuçlarına göre Ukraynalıların % 53’ü bir insanın işini rüşvet vermeden yapamayacağına inanıyor, % 24’ü ise buna katılmıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca katılımcıların %49’u çoğu insanın fırsatı olsa vergi ödemediğine inanıyor (%24 katılmıyorum). Aynı zamanda yalnızca üçte biri (%33) kişinin kendi sorunlarını bağımsız olarak çözmesinin, bu sorunların yetkililer veya devlet tarafından çözülmesini beklemek, bunun için vergi ödemek yerine daha iyi olduğu ifadesine katılıyor; %45’i bu görüşe katılmıyor.

Ankete katılanların %31’i, devlet veya belediye yetkilileriyle iletişime geçmeleri gerektiğinde tanıdıklarını veya bağlantılarını kullanmaya çalıştıklarını söyledi (%48 – hayır).

Araştırma sırasında, Ukrayna’nın tüm kontrollü bölgelerinden 2,000 yetişkin katılımcıyla CATI yöntemi (bilgisayar kullanarak telefon görüşmeleri) kullanılarak görüşmeler şeklinde yapıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com