Stoltenberg: Rusya, Ukrayna’nın altyapı tesislerine yönelik saldırılarını yoğunlaştıracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya AB üyeliğine aday statüsü verilmesi NATO üyeliği tartışmalarını etkiliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukraynalıların Rusya’nın altyapı tesislerine yönelik artan saldırılarına karşı hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda uyararak Ukrayna’nın İttifak’ın desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Brüksel’deki İttifak ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısında düzenlenen basın toplantısında konuşan Stoltenberg “Elbette Ukrayna’daki durumu gözden geçireceğiz. Cephe hattında yoğun çatışmalar görüyoruz. Ayrıca Ukrayna şehirlerine ve altyapı tesislerine yönelik dron saldırıları dalgalarını görüyoruz. Ukrayna şehirlerine yönelik daha fazla saldırıya hazırlanmalıyız. Bu sebeple NATO üyesi ülkelerin Ukrayna’yı desteklemeye devam etmesi çok önemli” dedi.

Genel Sekreter, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba‘nın da hazır bulunacağı Ukrayna-NATO Konseyi toplantısında üye ülkelerin Ukrayna’ya olan sarsılmaz desteklerini teyit edeceklerini de sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusya, Ukrayna enerji sistemine büyük bir saldırı hazırlığında

Rusya, enerji endüstrisi tesislerine saldırı olasılığı açısından Ukrayna hava savunma sistemini “araştırmaya” başladı. Son haftalarda Ruslar tarafından enerji altyapı tesislerine çeşitli araçlarla 60 kez saldırı düzenlendi.

Ukraynalı yetkililer de Rusların sonbahar-kış döneminde enerji altyapısına saldırmak amacıyla füze stokladığı konusunda uyardı

GUR, Kasım ayı başında, düşmanın özellikle İskender kompleksleri için 290 füze modifikasyonu ve 165 Kalibr deniz tabanlı seyir füzesi biriktirebildiğini bildirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com