Rivne’de bir kadını öldürdüğünden şüphelenilen Türk vatandaşı gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

10 Kasım’da Rivne’de polis Rivneli bir kadını öldürdüğünden şüphelenilen bir Türk vatandaşını tren istasypnu civarlarında gözaltına aldı.

48 yaşındaki Türk vatandaşı Rivne tren istasyonunda gözaltına alındı. Bölge polisi sözcüsü Katerina Zagurska, Rivne’den 38 yaşındaki bir kadının Kasım ayı başlarında işlenen cinayetinden şüphelenildiğini söyledi.

Kateryna Zagurska, “Rivne, Lviv ve Jitomir oblastlarının operasyon birimleri, adamı aramaya dahil oldu. Kriminal soruşturma görevlileri şüpheliyi Rivne tren istasyonunda buldu. Şu anda gözaltına alma prosedürleri uygulanıyor.” dedi.

Adamın ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüğünü de sözlerine ekleyerek, kasten adam öldürme şüphesiyle ceza yargılaması çerçevesinde soruşturma faaliyetlerinin de devam ettiğini belirtti.

Ukrayna polisi bir kadını öldürdüğünden şüphelendiği bir Türk vatandaşını arıyor (video)

Ne biliniyor?

  • Rivne’den 38 yaşındaki bir kadının cesedi 2 Kasım’da Volinska Diviziya Caddesi’ndeki kiralık bir dairede bulundu. Ceset, dairenin sahibi tarafından bulundu.
  • Kadın, Türkiye’den 48 yaşındaki Ekrem Karataş için daire kiraladı. Yakınları tarafından Rivne sakininin kaybolduğuna dair kolluk kuvvetlerine bilgi verildi.
  • Emniyet Müdür Yardımcısı Sergey Kroşko‘ya göre, Rivneli kadın kafasına aldığı birden fazla darbe sonucu hayatını kaybetti. Polis, soruşturmaya göre, daireyi terk etmeden önce görünüşünü değiştiren bir yabancıdan şüpheleniyordu: traş olmuş ve saçını kesmiş.
  • Adam 2018’den beri Ukrayna’da ve olaydan sonra hakkında arama emri çıkartılmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com