Ukrayna’nın 40 milyon Ukraynalının tamamına yiyecek sağlamaya yetecek rezervi var.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusların işgal altındaki topraklarda tahıl hırsızlığıyla ilgili durumun ulusal ölçekte bir tehdit oluşturmadığına dikkat çekildi. Tarım Politikası Bakanlığı Ukrayna’nın 40 milyon vatandaşın tamamına yetecek kadar rezervelerinin olduğunu belirtti.

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakan Yardımcısı Taras Visotskiy ulusal teleton yayınında işgal altındaki topraklarda Rusların tahıl hırsızlığı ile ilgili durumun, ulusal ölçekte bir tehdit oluşturmadığını belirtti.

Ukrayna ve İngiltere ihracat vergilerini ve kotalarını iptal etti

Ancak bu tahılların Ukraynalılar için gerekli olan diğer tarım ürünlerinin alımı için ihraç edilmekte olduğunu belirterek “Bugün elimizdeki bölgeler üzerinde yaklaşık 25 milyon ton tahıl ve yağlı tohum var. Geçici olarak işgal edilen topraklardan bahsediyorsak, işgal zamanında yaklaşık 1 milyon 300 bin ton tahıl kalmıştı. Kontrol edilen bölgelerimizde 40 milyon Ukraynalının tamamına gıda sağlayacak kadar yeterli rezervimiz var” dedi.

Ayrıca, bu bölgelerde geçici olarak kullanılamayan ekili alanların yaklaşık %30 olduğunu belirten Bakan Yardımcısı, “Yani, kontrol edilen topraklarda mevcut ekili alanın en az %70’ine sahibiz. Ve bunun sadece yarısı bile 40 milyon Ukraynalının tamamına yiyecek sağlamak için yeterlidir” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com