Ukrayna AGİT’e son bombardımanı anlattı: Kremlin şiddeti durdurmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
AGİT Ukrayna

AGİT’teki Ukrayna misyonu, özel bir toplantıda, katılımcı ülkelere Rusya Federasyonu’nun füzeler ve insansız hava araçları kullanılarak gerçekleştirdiği son kitlesel hava saldırıları ve bunların sonuçları hakkında bilgi verdi.

Toplantı, Rusya’nın son haftalarda Ukrayna şehirlerine düzenlediği devasa roket saldırılarıyla bağlantılı olarak Ukrayna heyetinin talebi üzerine Malta Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlendi.

Ukrayna misyonu, bombardıman sırasında “kritik ve sivil altyapı nesnelerinin Rusya’nın ana hedefleri arasında olduğunu” vurguladı.

Ukrayna’nın Viyana’daki uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisi Viktoriya Kuvşinnikova. “Bugünkü toplantının düzenlenmesi tamamen haklıydı. Tüm bu saldırılar, Rusya’nın AGİT kapsamındaki yükümlülüklerine ilişkin gerçek tutumuna açıkça tanıklık ediyor. Ve aslında, insan haklarına saygı gösterilmesi yönündeki çağrıları, sürekli olarak duyduğumuz gibi komşuların yaşamı, toprak bütünlüğü ve egemenliği, Ukrayna barış formülünün geliştirildiği BM Şartı ve Helsinki Nihai Senedi’nin ilkeleri “ültimatom” olarak gören bir delegasyondan ne beklenebilir?” şeklinde belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Geçen yıl Ukrayna’da 6 bin hava alarmının çalındığını vurgulayan Ukraynalı diplomat “2024’te gerçekleştirilen yeni saldırılar, Kremlin rejiminin şiddet kullanmayı bırakmayacağının sert bir hatırlatıcısıdır… Rus yetkililerin son söylemleri, Ukrayna’nın Moskova’dan ne bekleyebileceği konusunda şüpheye yer bırakmıyor: Ukrayna halkının yok edilmesi ve Ukrayna devletinin parçalanması.” diye ekledi.

Bu bağlamda Kuvşinnikova, Ukrayna’ya ek hava savunma sistemleri ve mühimmat sağlanması, her türden savaş uçağı ve uzun menzilli füzelerin sağlanmasının yanı sıra dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna’ya yardım etmek için kullanılmasının onaylanması çağrısında bulundu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com