Türk İş İnsanı Ukrayna Antimonopol Komitesi Kamu Konseyi’ne Seçildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk iş insanı Zafer Özbay, Ukrayna Anti Monopol Komitesi Kamu Konseyi’ne seçildi.

Zafer Özbay, 26 Şubat Salı günü gerçekleşen seçimler sonucunda, bir kez daha Ukrayna Anti Monopol Komitesi Kamu Konseyi üyeliğine seçildi.

Sadece sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin girebildiği Antimonopol Komitesi Kamu Konseyi, devletin rekabet politikasının sürdürülmesine yönelik faaliyetlerde bulunuyor.

Bu göreve ikinci kez seçilen Yönetim Kurulu üyesi Zafer Özbay,  geçen iki yıl içinde Kamu Konseyi’nin çalışmalarına aktif olarak katılmış, Anti Monopol Komitesi tarafından hazırlanan ‘Haksız Rekabete Karşı Korunması Hakkında’ yasa tasarısının hazırlanması süreçleride görüş ve önerilerini belirtmiştir.

Özbay, ilgili kanunun 15-1’inci Maddesi hükümlerinin uygulanmasına yönelik metodolojik desteğin geliştirilmesi; telekomünikasyon pazarıda gözlenen haksız rekabeti önüne geçilmesine yönelik önerilerde bulunurken, Antimonopol Komitesi Kamu Konseyi’ndeki tek Türk temsilci olarak Türk iş dünyasını temsil etmektedir.

Ukrayna’nın etkin kamu kuruluşlarından biri olan Antiomonopl Komitesi, aralarında haksız rekabetin önlenmesinin de bulunduğu bir çok konuda kararlar alıyor.

Sayın Özbay’ı içtenlikle kutluyor, bu zorlu görevde kendisine başarılar diliyoruz.

Kaynak : ‘Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği – www.tusib.org

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com